Direct solliciteren!
Heb je een vraag? Bel: 085 - 210 24 34
Sorghenvooreenglimlach.nl

Gerdie - Begeleider

Ik werk bij Sorgh.nl voor identiteitsgebonden zorginstellingen. Dit sluit aan bij wie ik ben en bij wat ik graag uitdraag in mijn dagelijkse leven. Ik vind het een meerwaarde om mijn christelijke opvoeding en mijn geloof ook op het werk met de cliënten toe te passen. Juist zorgbehoevende mensen hebben identiteitsgebonden zorg nodig omdat zij niet altijd zelf in deze behoefte kunnen voorzien. Het is voor mij echt een verantwoordelijkheid met een meerwaarde!

Inwerkdiensten

Het werken bij Sorgh.nl is echt superleuk. Het bevalt mij heel erg goed, zelf nog beter dan ik had kunnen bedenken. Er is zoveel diversiteit! Diversiteit in instellingen, in doelgroepen, in cliënten en in collega’s. Je kunt bij veel instellingen je ervaringen delen en tevens zelf ook nieuwe kennis opdoen.  Je krijgt van Sorgh.nl de inwerkdiensten aangeboden die je nodig hebt. Dit is heel prettig want zo maak je een goede start en kun je deskundigheid bieden die zo goed mogelijk aansluit bij de behoeften van de cliënten.

Hier kan ik wel om lachen!

De cliënt die jarig was, heeft op dezelfde dag later in de middag wel voor een verrassingsmomentje gezorgd. Sommige bewoners kunnen soms moeilijk hanteerbaar gedrag vertonen als ze spanning ervaren en je bijvoorbeeld dan te dichtbij komt. Wanneer je daar niet op bedacht bent kan het voorkomen dat je bril wordt omgevormd tot een ondraagbaar model. Zulke dingen gebeuren wel eens maar als je de achterliggende reden weet kun je niet boos worden op de cliënt en dan is de humor ervan inzien mijn manier! En zo valt er altijd wel wat te beleven bij onze doelgroepen. Sorgh.nl zorgt er altijd voor dat de eventuele schade wordt vergoed en je kunt altijd je verhaal kwijt bij collega’s. Met elkaar hebben wij als flexibele zorgprofessionals veel plezier over wat we meemaken binnen onze leuke doelgroepen! We leren van elkaar, we lachen met elkaar en we helpen elkaar!

Gewoon meedoen

Een dienst binnen de gehandicaptenzorg is elke keer anders. Tijdens een ochtenddienst help je bewoners uit bed en eet je samen met hen. Dan maken zij zich klaar om naar de dagbesteding of het werk te gaan en waar nodig bied je ondersteuning.  Op een dag kon er een bewoner niet naar dagbesteding in verband met longontsteking. Omdat er dan toch begeleiding op de woning moest zijn, bleven de andere bewoners ook in de woongroep. We hebben net als altijd leuke activiteiten gedaan zoals wandelen, fietsen op een duo-fiets, puzzelen, zwemmen en snoezelen. Als begeleider doe ik aan alles mee en heb ik het heel gezellig met de bewoners. We proberen de bewoners zoveel mogelijk een normaal leven te laten hebben en hen daarin te ondersteunen met Sorgh! Bij ons is namelijk de zorgvraag van de cliënt het uitgangspunt van de zorg en begeleiding die wij bieden en waar wij als flexibele zorgprofessionals voor gaan! 

Onze vacatures

Snel solliciteren doe je hier!
Stevige begeleider MMZ 3 of 4
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verzorgende (IG)
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verpleegkundige
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Ik wil een open sollicatie sturen
Sorghers aan het woord

  Sorgh'ers aan het woord

  Juian | Natuurlijk is de zorg geen beroep voor mannen; daar werken alleen vrouwen. En als er al een man werkt, dan is het een watje. Totdat er een grote stevige jongeman tegenover je staat die een beetje scheel kijkt en er niet al te lief en schattig uitziet. Op dat moment moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Jacomine | Het werken bij Sorgh is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken ook zo leuk. Het komt voor dat je ’s morgens met een collega van de instelling werkt en op dezelfde dag ’s avonds zelfstandig een groep draait met behulp van een dagprogramma. Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Annemarie | Een baan bij Sorgh, daar heb ik voor gekozen. Zorgen voor de ander, omdat zij dat nodig hebben. Niet alleen zorgen, maar ook begeleiden. Samen doen. Samen koken, samen huishoudelijke taken doen, waardoor je de cliënten beter leert kennen en zij jou.  Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Janneke | Op de dagbesteding is een cliënt die zich moeilijk kan uiten, niet kan praten en vaak wat onrustig is. Dieren maken veel bij haar los. Zodra zij de konijnen die we dagelijks verzorgen ziet, gaat ze stralen en wil ze knuffelen. Dit is zo bijzonder om te zien, en zelfs ontroerend. Dan is er echt contact!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Margreet | Het werken bij Sorgh.nl is uitdagend en vraagt om creativiteit en humor. Soms kan de sfeer in een groep negatief, gespannen of somber zijn. Ik heb wel eens expres een plastic beker sinaasappelsap laten vallen om die sfeer te doorbreken, zodat iedereen dacht: “Oh, die domme Margreet!”… maar ondertussen was iedereen vrolijk aan het lachen!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Christianne | Laatst begeleidde ik een vrouw met een verstandelijke beperking. Zij is zo gespannen dat ze vaak schreeuwt als iemand haar iets vraagt of zegt. Ook zodra ik haar iets vroeg, schreeuwde ze hard: “NEE!”. Maar toen ik vroeg: “Wil je een knuffel van me?”, schreeuwde ze: “NEE! … euh… JA!”. Ze had gewoon positieve aandacht nodig. En een knuffel!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Gerdie | Het werken bij Sorgh.nl is voor mij een feestje. Er zijn veel redenen daarvoor. Ook op de werkvloer is het regelmatig dubbel feest! Eens was er op een woongroep met intensieve begeleiding een bewoner jarig. Daar maakten we natuurlijk ook een feestje van! Hij kreeg van ons een feestmuts met daarop geschreven: “Als je mij ziet, graag feliciteren! Want ik houd van handjes geven.” Hij vond het helemaal geweldig en genoot van alle aandacht!
    Lees meer!