Direct solliciteren!
Heb je een vraag? Bel: 085 - 210 24 34
Sorghenvooreenglimlach.nl

Jacomine - Zorgprofessional

Het werken bij Sorgh.nl is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken ook zo leuk. Het komt voor dat je ’s morgens met een collega van de instelling werkt en op dezelfde dag ’s avonds zelfstandig een groep draait met behulp van een dagprogramma.

Zorgprofessional in hart en nieren

Je wordt en blijft een zorgprofessional. Hier zorgt mede het management voor door de vraag van de instelling naar zoveel mogelijk dezelfde persoon of juist jou als zorgprofessional te willen hebben. Dat geeft een ontzettend goed gevoel en maakt dat je weet dat jouw werk gewaardeerd wordt. Dit geeft vooral nieuwe energie en motivatie om er de volgende keer weer voor te gaan en lekker aan het werk te kunnen. Dit laten overigens de collega’s op je werkplek ook vaak genoeg horen. Je wordt echt gewaardeerd, je krijgt respect voor het werken op de diverse plekken en ze vinden het fijn dat je er bent omdat er een dienst opgevuld wordt die zij echt niet hadden kunnen missen. 

Jij hebt de touwtjes in handen

Omdat ik het werken bij Sorgh.nl combineer met een andere baan wordt het nog afwisselender en hier staan ze bij Sorgh.nl echt voor open. Ze willen echt graag voldoen aan jouw wensen. Als dat de ene week 36 uur is en de week erop 16 uur dan zijn ze daar flexibel in. Ze passen zich graag aan en zij vinden het belangrijk dat je je werk met plezier doet en dat de werkplek geschikt is voor jou om te werken. Ze proberen zoveel mogelijk diensten te vullen maar denken daarbij ook aan de mogelijkheden, wensen en ontspanning van de zorgprofessionals. 

Identiteit is belangrijk

Het is erg prettig om binnen reformatorische instellingen te mogen werken, want dat sluit aan bij mijn eigen identiteit. Dit is zowel prettig voor de collega’s als ook voor de cliënten: jij kan ze bieden wat een collega ook zou doen. Ik zal hier een voorbeeld bij geven.
‘Op een plek waar ik werkte wilde een al wat oudere man, die al moeite had met staan en lopen persé op zijn knieën voor zijn bed danken voor de dag. Ik gaf aan dat het niet verstandig was dit op zijn knieën te doen, omdat ik hem dan niet meer omhoog zou krijgen en hij dit ook niet zelfstandig kon. Daarom stelde ik voor om het gewoon zittend of liggend op bed te doen omdat het dan net zo eerbiedig is. Het is dan erg belangrijk dat je hier zeker van bent en deze zekerheid ook kan overdragen op de cliënt omdat je dezelfde identiteit hebt.’

Sorghen voor een ander

De variatie is groot binnen Sorgh.nl: geen groep is hetzelfde. Dit maakt mede dat je je zoveel mogelijk inzet naar de wensen van de instelling. En als je vaker bij een instelling bent geweest gaan ze je leren kennen en wordt je bijna als ‘eigen’ collega gezien. Dit geldt overigens ook voor de cliënten. Op een gegeven moment begeleidt je zelfs de cliënten waarbij het belangrijk is dat ze een vast iemand moet zien omdat ze anders moeilijk hanteerbaar gedrag kunnen gaan vertonen. Je wordt zo ingezet dat de cliënten er nauwelijks merken of je een vaste begeleider bent of even in springt vanuit Sorgh.nl. Dat is waar je het voor doet: het sorghen voor een ander met een glimlach van jezelf en waar mogelijk ook bij de ander! 

Onze vacatures

Snel solliciteren doe je hier!
Stevige begeleider MMZ 3 of 4
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verzorgende (IG)
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verpleegkundige
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Ik wil een open sollicatie sturen
Sorghers aan het woord

  Sorgh'ers aan het woord

  Juian | Natuurlijk is de zorg geen beroep voor mannen; daar werken alleen vrouwen. En als er al een man werkt, dan is het een watje. Totdat er een grote stevige jongeman tegenover je staat die een beetje scheel kijkt en er niet al te lief en schattig uitziet. Op dat moment moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Jacomine | Het werken bij Sorgh is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken ook zo leuk. Het komt voor dat je ’s morgens met een collega van de instelling werkt en op dezelfde dag ’s avonds zelfstandig een groep draait met behulp van een dagprogramma. Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Annemarie | Een baan bij Sorgh, daar heb ik voor gekozen. Zorgen voor de ander, omdat zij dat nodig hebben. Niet alleen zorgen, maar ook begeleiden. Samen doen. Samen koken, samen huishoudelijke taken doen, waardoor je de cliënten beter leert kennen en zij jou.  Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Janneke | Op de dagbesteding is een cliënt die zich moeilijk kan uiten, niet kan praten en vaak wat onrustig is. Dieren maken veel bij haar los. Zodra zij de konijnen die we dagelijks verzorgen ziet, gaat ze stralen en wil ze knuffelen. Dit is zo bijzonder om te zien, en zelfs ontroerend. Dan is er echt contact!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Margreet | Het werken bij Sorgh.nl is uitdagend en vraagt om creativiteit en humor. Soms kan de sfeer in een groep negatief, gespannen of somber zijn. Ik heb wel eens expres een plastic beker sinaasappelsap laten vallen om die sfeer te doorbreken, zodat iedereen dacht: “Oh, die domme Margreet!”… maar ondertussen was iedereen vrolijk aan het lachen!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Christianne | Laatst begeleidde ik een vrouw met een verstandelijke beperking. Zij is zo gespannen dat ze vaak schreeuwt als iemand haar iets vraagt of zegt. Ook zodra ik haar iets vroeg, schreeuwde ze hard: “NEE!”. Maar toen ik vroeg: “Wil je een knuffel van me?”, schreeuwde ze: “NEE! … euh… JA!”. Ze had gewoon positieve aandacht nodig. En een knuffel!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Gerdie | Het werken bij Sorgh.nl is voor mij een feestje. Er zijn veel redenen daarvoor. Ook op de werkvloer is het regelmatig dubbel feest! Eens was er op een woongroep met intensieve begeleiding een bewoner jarig. Daar maakten we natuurlijk ook een feestje van! Hij kreeg van ons een feestmuts met daarop geschreven: “Als je mij ziet, graag feliciteren! Want ik houd van handjes geven.” Hij vond het helemaal geweldig en genoot van alle aandacht!
    Lees meer!