Direct solliciteren!
Heb je een vraag? Bel: 085 - 210 24 34
Sorghenvooreenglimlach.nl

Margreet - Begeleider intensieve zorg

Mijn werk voor Sorgh.nl is heel gevarieerd, het komt zelfs zelden voor dat ik een tweede keer dienst heb op een groep. Ik vul echt gaten in als er niet genoeg mankracht is op de werkvloer. Dat geeft mij de kans veel ervaring en kennis op te doen en steeds weer nieuwe mensen te leren kennen. Geen enkele dienst is hetzelfde en overal heb ik plezier in mijn werk! 

Je komt er niet alleen voor de normale werkzaamheden

Het kwam een keer voor dat me werd gevraagd een dienst te draaien bij een woongroep. Eenmaal ter plaatse vroeg ik me af of ik er wel nodig was, want de werkdruk leek mee te vallen. Maar al snel gebeurde er iets, waardoor ik zag dat mijn aanwezigheid juist heel waardevol was. Er was sprake van agressie bij een bewoner en voor één van de vaste begeleiders had dit een grote impact vanwege haar persoonlijke situatie. Fijn om namens Sorgh.nl zo extra ondersteuning te bieden en een meerwaarde te kunnen zijn voor een team!

Als neutraal persoon kun je veel voor je collega’s betekenen

Omdat ik onbekend en neutraal was, durfden de medewerkers openlijk met mij hun zorgen te delen. Het voelde goed om naast de gewone werkzaamheden als begeleider een luisterend oor te kunnen bieden en zodoende een belangrijke bijdrage te leveren aan de sfeer in de groep. Je merkt soms dat er dingen spelen in een team en dan is het prettig als er een neutrale persoon aanwezig is.

Werken in de zorg draait om kleine dingen

Er zijn vertederende momenten, bijvoorbeeld als een bewoner nog even met de hond knuffelt voordat hij naar bed gaat. Het voelt als een fantastische overwinning als een bewoner tijdens mijn eerste dienst afstandelijk is, maar bij mijn tweede dienst oprecht blij is als ik er ben. Zelfs zo blij dat hij maar blijft kletsen, oneindig veel vragen stelt en niet wil gaan slapen! Vanuit Sorgh.nl hebben we tijd voor de cliënt, dat vind ik heel erg belangrijk en dat geeft mij veel voldoening!

Het geloof betekent veel voor mij

Door een paar bijzondere ervaringen is mijn christelijke geloof echt voor mij gaan leven. Daarom werk ik graag bij Sorgh.nl, hier kan ik mijn liefde delen. Vooral met degenen die als minderwaardig worden behandeld of waar niemand meer naar omkijkt. Het geeft veel voldoening om bij crisissituaties aandacht te hebben voor het mooie in de medemens, juist ook als die moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont. Door te kijken naar de behoefte van de persoon, kun je veel betekenen voor diegene en dat geeft gewoon een kick!

Onze vacatures

Snel solliciteren doe je hier!
Stevige begeleider MMZ 3 of 4
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verzorgende (IG)
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Verpleegkundige
flexibele werktijden
Bekijk vacature!
Ik wil een open sollicatie sturen
Sorghers aan het woord

  Sorgh'ers aan het woord

  Juian | Natuurlijk is de zorg geen beroep voor mannen; daar werken alleen vrouwen. En als er al een man werkt, dan is het een watje. Totdat er een grote stevige jongeman tegenover je staat die een beetje scheel kijkt en er niet al te lief en schattig uitziet. Op dat moment moet je stevig in je schoenen staan en weten wat je doet. 
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Jacomine | Het werken bij Sorgh is geen dag hetzelfde en dat maakt het werken ook zo leuk. Het komt voor dat je ’s morgens met een collega van de instelling werkt en op dezelfde dag ’s avonds zelfstandig een groep draait met behulp van een dagprogramma. Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Annemarie | Een baan bij Sorgh, daar heb ik voor gekozen. Zorgen voor de ander, omdat zij dat nodig hebben. Niet alleen zorgen, maar ook begeleiden. Samen doen. Samen koken, samen huishoudelijke taken doen, waardoor je de cliënten beter leert kennen en zij jou.  Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Janneke | Op de dagbesteding is een cliënt die zich moeilijk kan uiten, niet kan praten en vaak wat onrustig is. Dieren maken veel bij haar los. Zodra zij de konijnen die we dagelijks verzorgen ziet, gaat ze stralen en wil ze knuffelen. Dit is zo bijzonder om te zien, en zelfs ontroerend. Dan is er echt contact!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Margreet | Het werken bij Sorgh.nl is uitdagend en vraagt om creativiteit en humor. Soms kan de sfeer in een groep negatief, gespannen of somber zijn. Ik heb wel eens expres een plastic beker sinaasappelsap laten vallen om die sfeer te doorbreken, zodat iedereen dacht: “Oh, die domme Margreet!”… maar ondertussen was iedereen vrolijk aan het lachen!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Christianne | Laatst begeleidde ik een vrouw met een verstandelijke beperking. Zij is zo gespannen dat ze vaak schreeuwt als iemand haar iets vraagt of zegt. Ook zodra ik haar iets vroeg, schreeuwde ze hard: “NEE!”. Maar toen ik vroeg: “Wil je een knuffel van me?”, schreeuwde ze: “NEE! … euh… JA!”. Ze had gewoon positieve aandacht nodig. En een knuffel!
    Lees meer!

  Sorgh'ers aan het woord

  Gerdie | Het werken bij Sorgh.nl is voor mij een feestje. Er zijn veel redenen daarvoor. Ook op de werkvloer is het regelmatig dubbel feest! Eens was er op een woongroep met intensieve begeleiding een bewoner jarig. Daar maakten we natuurlijk ook een feestje van! Hij kreeg van ons een feestmuts met daarop geschreven: “Als je mij ziet, graag feliciteren! Want ik houd van handjes geven.” Hij vond het helemaal geweldig en genoot van alle aandacht!
    Lees meer!